In Goor op de STOOM

Over ons

Op deze historische grond en in het laboratorium hebben wij een bierbrouwerij annex proeflokaal gestart. Dit ambacht is ook al heel in Goor lang bekend. Met respect voor de historie gaan we een aantal artisanale bieren ontwikkelen. Uiteraard blikken we niet alleen terug maar is het de bedoeling Goor als regionale bierstad op de kaart te zetten.

Lokaal

Gebrouwen

Vrienden

met een passie

Brouwen

is genieten

Genieten

van bier

Wie bunt trots

Het verschijnsel om geweven linnen en katoenen stralend wit te krijgen door bleken is al sinds de middeleeuwen bekend. Met water besprenkeld en door de zon ontstaan vrije zuurstof moleculen die als waterstof peroxide werken. Ze hechten zich aan vuil en lossen dat op.
Veel later heeft Thomas Ainsworth via de boekdrukkunst dit bleken op industri√ęle schaal
voor de textiel-veredeling succesvol uitgewerkt. Er wordt stoom gebruikt om het bleken te activeren. In 1838 werd om negen uur ‘s morgens op de Twentse Stoomblekerij daarvoor in Goor de eerste stoommachine in Twente in werking gesteld. Het vervolg is dat er in de hoogtijdagen meer dan 700 mensen hun brood bij de stoomblekerij hebben verdiend.

de olde bandiek over de jaren

^
2021

Opgericht

Liefhebbers met de passie voor bier hebben de olde bandiek opgericht.

^
2021

De sleutel van de nieuwe locatie op de stoom

Grote verbouwing van het laboratorium tot onze plek

^
2022

Opening verbouwde locatie

^
2022

Lente Boezem ziet levenslicht

Dit lente biertje is niet te missen tijdens een lekkere lentedag. Een blond biertje met een frisse en natuurlijke smaak.

^
2023

Ghoore bock verovert Twentse winter

De Ghoore Bock is een koppig bokbier met een eigen karakter. Door de mix van verschillende mout- en hopsoorten heeft het bier een stevige smaak, een donkere kleur en een alcoholpercentage van 8%

Op de stoom
gebrouwen

Brouwerie De Olde Bandiek

Bunschotenstraat 14
7471 CZ Goor
Kvk: 84270667
IBAN: NL04 INGB 0674 7772 47

Algemene voorwaarden

Onze kracht is ambacht

Socials